• WFB JO17-2 is kampioen in de vierde klasse!

    Voor aanvang van de wedstrijd staan de koppies van de trainers duidelijk strakker dan dat van de spelers. WFB JO17-2 moet thuis winnen van DVV’09 JO17-2 om zichzelf te kronen tot kampioen, maar ze beginnen zwak aan de wedstrijd. De verdediging piept en kraakt en na nog geen drie minuten moet keeper Daan Orgers alert reageren als Jesse van Lenten de bal bijna in de kruising schiet.

    WFB komt wel op voorsprong. Een vrije trap van Lex Klijn wordt nog aangeraakt door Marijn Pape en hij laat daarmee keeper Joey Vogelaar kansloos: 1-0! DVV’09 doet in de tegenstoot gelijk wat terug. Met een fantastische uithaal promoveert Abdo Mani een afstandsschot tot doelpunt: 1-1! Kort daarop volgt er voor WFB weer een doelpunt uit het boekje: Senna van den Boogert stuurt met een scherpe pass Thijs Durville weg. Zijn voorzet valt op de voet van Luca Klijn: 2-1!

    Zo zien we een vermakelijk gelijk opgaande strijd. Het spelbeeld verandert als Jort Lokker bij WFB binnen de lijnen komt. Binnen mum van tijd lopen de Ouddorpers uit naar 5-1. Twee doelpunten komen van de voet van de wissel en de andere wordt gemaakt door Klijn (Lex). Zeker die laatste is een eervolle vermelding waard. Hij kapt drie tegenstanders uit en schiet vervolgens met een punter de bal onhoudbaar binnen.

    De tweede helft is een stuk gezapiger. Lange tijd lijkt de stand niet meer te veranderen. De spits van DVV’09 Tombe Jube laat nog wel een keer zijn klasse zien met een puike schijnbeweging, maar krijgt net zijn voet niet meer tegen de bal. Even later valt er onverwacht nog een Ouddorps doelpunt te noteren. Het is Durville die zichzelf op het scorebord zet: 6-1!

    DVV’09 verdient, ondanks de ruime achterstand, een compliment. Tot het einde toe blijven ze vechten voor wat ze waard zijn en op zoek naar doelpunt. Deze inzet wordt beloond. Een corner komt voor de voeten van de uitblinker van vandaag: Mani. Hij reageert resoluut en scoort de 6-2! Even lijkt het erop dat DVV’09 nog een keer kan scoren. Van Lenten kan alleen op keeper Orgers af, maar deze blijft goed kijken en krijgt nog een voet tegen de bal. Daarmee eindigt de wedstrijd in een 6-2 overwinning voor WFB. Na het laatste fluitsignaal klinkt direct het iconische We are the champions uit de speakers en kan het feest beginnen!