• Wedstrijverslag en foto's WFB - GHVV'13
 • WFB boekte afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning op GHVV’13.

  Op Sportpark de Kruse werd het 3-1 tegen de nummer 2 van de competitie. De overwinning was echt een prestatie van het hele elftal, met een speciale vermelding voor Kris Grinwis. Door zijn sterke optreden kon zijn directe tegenstander Marco de Wilde, die dit seizoen al 8 doelpunten op zijn naam heeft staan, geen moment gevaarlijk worden.

  Na 8 minuten pakte WFB de voorsprong. Simon Bremer gleed een scherpe voorzet van Rowan Breen binnen. Daarmee verraste de aangever vriend en vijand, want normaal gesproken gaat de aanvaller voor eigen succes als hij daar maar enigszins de mogelijkheid voor ziet. De vedette was er zelf ook van geschrokken en achteraf gaf hij toe, dat hij de bal eigenlijk verkeerd raakte.

  10 minuten later leek GHVV’13 op gelijke hoogte te komen, maar daar stak Grinwis een stokje voor. Het was De Wilde die even dacht aan het maken van een doelpunt, maar in zijn actie werd hij door Grinwis naar de buitenkant gedreven en zo hield de uitploeg er alleen een corner aan over. Die leek er ook even in te gaan, maar deze werd ternauwernood door wederom Grinwis van de lijn gehaald.

  GHVV’13 had het beste van het spel, maar door de goede organisatie bij WFB kon het behoudens die ene corner niet gevaarlijk worden. Dit leidde in de eerste helft al tot grote frustraties bij de ploeg uit de gemeente Nissewaard. Met een natrappende beweging richting Breen solliciteerde Ferry van der Spuij nadrukkelijk naar een rode kaart. Scheidsrechter Arie Lingen deed het af met geel.

  Ook in de tweede helft voerden frustraties de boventoon bij de uitploeg. Veel gemopper op elkaar en na een harde charge van Frank van Gelderen op Tolad van Estrik kwamen ze weer goed weg met een gele kaart. WFB liet zich er niet door van de wijs brengen en bouwde de voorsprong zelfs uit. Een misverstand in de verdediging zorgde ervoor dat Stefan Nagtegaal er vandoor kon. Hij zag dat Bremer er beter voor stond en gaf de bal aan de spits die via de binnenkant van de paal voor de 2-0 zorgde. Daarmee evenaarde Bremer zijn doelpuntenaantal (19) van vorig jaar en kan hij, met nog twee wedstrijden te spelen, zijn beste seizoenen (20 doelpunten in 2010/2011 en 2015/2016) zelfs gaan overtreffen.

  In de vijfenzestigste minuut zorgde Breen voor de beslissende 3-0. Hij zocht de combinatie met Bremer, vond die combinatie en schoot de bal van een meter of twintig kiezelhard achter keeper Davey Bouman. Die laatste kan de bal alleen gehoord hebben.

  Twintig minuten voor tijd deed GHVV’13 wat terug. Danny van der Spuij kopte bij de tweede paal de bal binnen, maar spannend werd het niet meer.  Dit bleek achteraf het laatste wapenfeit in de wedstrijd te zijn geweest en daarmee eindigde het in een verdiende 3-1 overwinning voor de Ouddorpers. In de 76e minuut mocht Jord Lokker zijn debuut maken bij WFB. Zowel het resultaat als de uitvoering geeft vertrouwen voor volgende week. Dan staat op Sportpark de Kruse de Goereese derby op het programma.