• Wedstrijdverslag WFB - Stellendam
 • Stellendam de gelukkigste in matige Goereese derby

  Afgelopen zaterdag was Stellendam met 0-1 te sterk voor WFB op Sportpark de Kruse. Daardoor moet WFB de laatste wedstrijd tegen GOZ winnen om een plaats in de nacompetitie veilig te stellen. Anders zijn de Ouddorpers afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

  Tijdens de wedstrijd kwam WFB wel heel anders voor de dag, dan in de eerdere clash tussen de rivalen. Toen werd er vrij kansloos met 3-0 verloren. Nu was WFB grote delen van de eerste helft de betere partij. Dit kwam voornamelijk door het goede spel van Gijsbert van Estrik. Hij was verreweg de beste man van het veld. WFB was in staat Stellendam lange tijd onder druk te houden, omdat hij er bij balverlies telkens goed tussen zat. Het is voor de ploeg uit Ouddorp te hopen dat de inmiddels 39-jarige vedette er nog een seizoen aan vast plakt, want aan voetballend vermogen heeft hij nog altijd niet ingeboet.

  Ondanks het goede spel van de Ouddorpers in de eerste helft, kwam Stellendam wel op voorsprong. Rowan Breen raakte een bal totaal verkeerd, waardoor hij vanaf de middellijn niet een aanval opzette maar juist een hoekschop weg gaf. Dit buitenkansje werd binnengekopt door Frank Eger. Kort voor de rust leken de Ouddorpers op gelijke hoogte te komen. Een korte hoekschop van Breen werd door Sjors de Bakker voorgegeven en door Ruben Moerkerk bijna binnengekopt, maar keeper Wesley de Jongh wist deze bal goed te pareren.

  In de tweede helft zakte de kwaliteit van beide ploegen naar een bedenkelijk niveau. WFB bleek niet bij machte om nog gevaarlijk te worden en het spel van Stellendam kende weinig aanvallende intenties. Alleen dode spelmomenten hadden het verschil nog kunnen maken, maar de vrije trappen die WFB kreeg werden achtereenvolgens door Breen, Simon Bremer en Milan van Lenten in de muur geschoten. Vrijetrappenspecialist Martijn van Wijk zag het vanaf de bank met lede ogen aan.

  Kort voor tijd werd Pascal van Dam binnen de lijnen gebracht om toch nog een gelijkmaker te forceren. Even leek hij die belofte in te lossen. Hij wist goed een bal van Stellendam te onderscheppen, dribbelde het middenveld in en stuurde de bal diep. Er was alleen in geen velden of wegen een medespeler te bekennen, dus de bal rolde verlaten over de zijlijn. Daarmee was alle Ouddorpse hoop op een resultaat vervlogen en eindigde de Goereese derby in een 0-1 overwinning voor Stellendam.