• Wedstrijdverslag WFB - SNS
 • WFB neemt in wedstrijd tegen SNS afscheid van drie clubiconen

  De laatste wedstrijd van de reguliere competitie wordt afgewerkt op Sportpark De Kruse. WFB heeft een aantal wedstrijden geleden een ticket voor de nacompetitie al veilig gesteld en SNS heeft zich makkelijk weten te handhaven. Voor beide ploegen staat er dus niets meer op het spel.

  WFB maakt daarom van de gelegenheid gebruik om een aantal mensen, die afscheid nemen, in het zonnetje te zetten. Vandaag neemt WFB afscheid van twee voetballers en de vaste grensrechter. Erik Tanis, rots in de branding van de Ouddorpse verdediging, voetbalt al sinds 2002 in de selectie en speelt nu zijn laatste wedstrijd. Ook voor Mathijs Blonk is deze wedstrijd zijn zwanenzang.

  Bijzondere vermelding is ook het afscheid van vaste grensrechter Erik de Jong waard. Hij is ruim dertig jaar grensrechter geweest en vlagde al zijn eerste wedstrijd in de zomer van 1992.

  Je zou bijna vergeten dat er vandaag gevoetbald wordt. Na een voorzichtig begin, neemt de Ouddorpse ploeg het initiatief. Voor rust staat het al 2-0. Na hard werken van uitgerekend Blonk, komt de bal via Rowan Breen bij Kevin Groenendijk terecht. Deze tikt de bal eenvoudig binnen. Het tweede doelpunt wordt voorbereid door Joeri Melissant en onhoudbaar binnengeschoten door Blonk. Zo neemt de aanvaller afscheid in stijl.

  Na rust loopt WFB snel uit naar 5-0. De derde goal is daarbij van het meeste belang. Van buiten het strafschopgebied knalt Breen de bal tegen de touwen en kroont zich daarmee tot topscoorder van de competitie. In de slotfase doet de ploeg uit Stad aan/het Haringvliet nog wat terug. Met een prachtige krul schiet Jim de Vos de eretreffer binnen.

  Vijf minuten voor tijd zien we een wissel, die de afgelopen dertig jaar niet vaak is voorgekomen. Grensrechter De Jong komt naar de kant en wordt bedankt voor zijn jarenlange werkzaamheden met een ingelijst shirt en een mooie bos bloemen.

  In de film zou dat het slotakkoord zijn geweest, maar de werkelijkheid laat zich moeilijk regisseren. De bal komt nog voor de voeten van Bryan Westhoeve en die zet de eindstand op het scorebord: 6-1! Daarmee sluiten de Ouddorpers de reguliere competitie af en kunnen zij zich op gaan maken voor het toetje: de nacompetitie.