• Wedstrijdverslag en foto's WFB - 's Gravendeel

 • WFB en ’s-Gravendeel delen de punten in vermakelijk duel

  Na een operatie, waar Kris Grinwis een aantal hechtingen aan over had gehouden, adviseerden zijn verzorger, drie dokters en zijn moeder om niet te gaan voetballen. Na al die adviezen ter harte te hebben genomen, voegde hij zich gewoon bij de wedstrijdselectie van WFB tegen ’s-Gravendeel. De ervaren trainer Ton Rekelhof durfde het toch niet aan en besloot dat de speler alleen bij hoge nood in zou mogen vallen. Gelukkig voor de hele medische staf van Grinwis werd de nood voor WFB nooit zo hoog.

  Het eerste half uur van de wedstrijd lag het initiatief bij WFB. Op de rechterkant kwam Stan van Lenten er een paar keer gevaarlijk door, maar de eindpass bleek elke keer van onvoldoende kwaliteit. Na vijfentwintig minuten kwamen de Ouddorpers op voorsprong. Een lange bal van achteruit kwam bij Rowan Breen terecht. Hij wachtte kort totdat er door medespelers werd aangesloten, maar dat gebeurde niet vlug genoeg en daarom probeerde hij het vanaf een meter of vijfentwintig zelf. Dat schot was keeper Jurre de Ronde te machtig. Na deze periode kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd. Kort voor rust was Levi Vugts dichtbij de gelijkmaker, maar Bryan Westhoeve liep net genoeg in de weg om de spits van scoren af te houden.

  Na rust klopte de uitploeg wederom op de deur. Een voorzet van Milan Verbaas werd door Zoey Hoogwerf op de lat gekopt. De gelijkmaker kon niet lang uit blijven en in de vijfenvijftigste minuut was het dan ook raak. Na een goedlopende aanval gleed Luke Remijn de bal over de doellijn.

  Ongeveer gelijktijdig moest Breen het veld verlaten met een spierblessure en ook Westhoeve liep wat te trekken aan zijn been. Een bezorgde supporter vroeg nog of de spelers van WFB wel genoeg drinken. Navraag leerde dat de meesten gisteravond nog genoeg hadden genuttigd. Dus dat kon het probleem niet zijn.

  De vervanger van Breen, Ruben Moerkerk, wist zich in de zevenenzestigste minuut op het scorebord te zetten. Tolad van Estrik liep in volle vaart achter een nagenoeg kansloze bal aan, maar wist deze tot assist te promoveren door Moerkerk aan te spelen. Die schoot verdienstelijk raak. Lang konden de Ouddorpers niet van de voorsprong genieten. Het was wederom Remijn die de stand gelijk trok. Ditmaal met een schitterende vrije trap.

  Drie minuten later kwam de uitploeg zelfs op voorsprong. Job van der Vorm werd diep gestuurd en WFB had het daar zichtbaar moeilijk mee. Zowel Kevin Groenendijk als Milan van Lenten vielen als dominostenen omver. Ook Van der Vorm ging onderuit, maar hij wist vallend nog wel Zoey Hoogwerf te bereiken en die tekende voor de 2-3. Hier zat wel een luchtje van buitenspel aan. Achteraf verklaarde assistent-scheidsrechter George Pape nog een speler van WFB op de achterlijn te hebben gezien, die buitenspel ophief, maar verder was er niemand die dat kon of wilde bevestigen. We houden het maar op een fata morgana.

  Hierdoor leken de Ouddorpers op een verliespartij af te stevenen, maar in de laatste minuut wist Simon Bremer een punt te redden. Een goede voorzet van Sjors de Bakker werd door de spits bij de eerste paal binnengetikt en daarmee eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.