• Wedstrijdverslag WFB-JO12-1 - Vlotbrug JO12-1

  Na vorige week de competitie goed te zijn begonnen met een nipte overwinning tegen Hekelingen (4-3) door goals van Milan(2), Jort en Ilias, staat vandaag een thuiswedstrijd tegen Vlotbrug op het programma. Hoewel de JO12-1 graag een klasse hoger had gevoetbald is in de vorige competitie, de tot nu toe enige nederlaag van dit seizoen geïncasseerd tegen Spijkenisse, waardoor helaas een promotie er niet in zat.

  Maar niet getreurd, dat geeft een kans om het seizoen goed te beëindigen door weer eerste te worden in de 4e klasse, al zal dat niet makkelijk worden met wederom Spijkenisse in de poule en zoals gezegd goed begonnen vorige week.

  De wedstrijd begint wat rommelig maar als snel weet WFB de tegenstander goed terug te dringen en met goede opkomende acties van Jort en Noud op de flanken en de soepel combinerende opkomende Ilias en  spits Milan in het centrum, komen er langzamerhand voldoende kansen en zo weet Mels in de 6e minuut met een bekeken pass Ilias de gelegenheid te geven op de 1-0, die dat ook feilloos doet. niet veel later weet Milan de 2-0 te maken na een mooie pass van Ilias in de 8e minuut. Vlotbrug voelt de bui hangen en gaat wat fysieker spelen waardoor WFB het wat moeilijker krijgt.

  Na een beoordelingsfoutje van Noah, die verder foutloos keepte weet Vlotbrug echter in de 13e minuut de 2-1 te maken, maar WFB gaat gewoon verder waar het gebleven is en combineert goed en houdt het veldoverwicht en zo valt vlak voor de time-out de 3-1 na weer een mooie combinatie tussen Jort, mIlan en als laatste Ilias.

  In de 19e minuut krijgt Jort een mooie dieptepass van Milan en hij weet met een hard en droog schot de 4-1 te maken, waar 1 minuut daarvoor Ilias de lat al teisterde met een droge knal. WFB zet aan om de wedstrijd nog voor rust in het slot te gooien en Jort laat zien goed in vorm te zijn want weer een paar minuten later, zet hij Milan vrij in positie om de 5-1 te maken. Helaas volgt tijdens dit doelpunt een ongelukkige botsing waardoor Milan helaas de strijd moet staken. Inmiddels zit hij met een gebroken arm in het gips en hopen we hem snel terug te zien. WFB is hierdoor helemaal van slag en zo wordt het vlak voor rust weer 5-2. Tevreden maar ook bezorgd om Milan gaat het team de kleedkamer in.

  Na rust is helaas het goede spel ook in de kleedkamer achtergebleven en ook het gemis van Milan weegt zwaar. Gelukkig weten Jens, Pepijn en Noud door goed te verdedigen meerdere gevaarlijke aanvallen te neutraliseren, maar daar de opbouw slordig is, komt WFB redelijk onder druk te staan en zo wordt het in de 37e minuut 5-3 door een fantastische pegel van Vlotbrug, waar ook Noah alleen maar naar kan kijken.

  Onder aanvoering van Dirk, die vandaag zo aardig wilde zijn om mee te doen, weet WFB af en toe toch onder de druk van Vlotbrug uit te komen en kan het in de 2e helft alle kanten op. Zo weet Dirk met een bekeken voorzet Mels alleen voor de keeper te zetten in de 38e minuut voor de 6-3, maar wordt het niet veel later weer 6-4, waarna Dirk besluit zelf eens op avontuur te gaan en nog geen minuut later in de 44e minuut de 7-4 binnen schiet, met een mooie krul vanaf 16 meter.

  In het restant van de 2e helft houdt WFB onder aanvoering van Sil, de tegenstander vakkundig uit de buurt van Noah, maar weet het voorin ook geen potten meer te breken, waardoor Dirk dus ook de eindstand heeft bepaald.

  Hoewel de tweede helft dus niet best was geeft de eerste helft hoop voor de volgende wedstrijden, die wel pittig zullen worden zonder Milan, maar na 17 competitiewedstrijden dit seizoen, waarvan er dus 15 gewonnen zijn, 1 verloren en 1 gelijk, doen de jongens het trouwens geweldig en geeft dat genoeg vertrouwen voor het restant van het seizoen.

  Heel veel beterschap Milan en tot snel!

  WFB JO12-1  -  Vlotbrug 12-1 7-4

  Goals: Mels 1, Ilias 2, Milan 2, Dirk 1, Jort 1