• Wedstrijdverslag WFB JO12-1 - Hekelingen JO12-2

  Na 3 weken geleden Hekelingen JO12-3 al te gast te hebben gehad, is vandaag Hekelingen JO12-2 te gast. Op de trainingen deze week was te zien dat de meivakantie nog niet helemaal uit de hoofden is verdwenen en moet de voetbalknop nog op ON worden gezet. Hopelijk gebeurt dat dan vandaag, zodat er niet onnodig punten worden gemorst. 

  Noah start uiteraard op goal met voor zich het vertrouwde trio Pepijn, Sil en Noud op mid mid Steef en in de aanval Jort, Ilias en Milan die gelukkig weer hersteld is van zijn gebroken arm. De eerste paar minuten zijn vrij slordig van beide teams en zijn er voor WFB wel een paar kansjes. WFB komt zo al vrij snel beter in het spel en in de 8e minuut weet Milan de 1-0 binnen te prikken en niet veel later legt Steef al de 2-0 in het net. WFB is heer en meester op het veld en er zijn regelmatig mooie combinaties tussen Ilias, Milan en Noud op de linkerkant. Pepijn en Sil komen regelmatig op en Steef en Jort storen de opbouw van Hekelingen vakkundig, waardoor de bal vaak al snel weer in het bezit van WFB is. Het schort alleen aan het afmaken van de kansen. Zo wordt de lat 2 keer geraakt en weet ook de keeper kansen van Jort en Mels te keren. Na een corner van Ilias, weet Steef vlak voor rust nog de 3-0 binnen te koppen.

  Na rust gaat alles eigenlijk verder waar het gebleven is, zo wordt deze keer ook lat en paal geraakt, al weet Hekelingen nu ook Noah af en toe te vinden, maar WFB blijft de bovenliggende partij en zo wordt het in de 36e minuut 4-0 door Milan en wederom met een kopbal weet Steef in de 40e minuut de 5-0 te maken. Vlak daarna wordt het door slordig uitverdedigen 5-1, maar Milan weet een minuut later met een slimme corner strak de 6-1 weer binnen te schieten. Hattricks voor Milan en Steef dus! In de laatste 10 minuten volgen de goals elkaar snel op door slordigheden bij WFB. Zo weet na de 6-2  Ilias er weer 7-2 van te maken, maar het slotakkoord is voor Hekelingen, dat met 2 doelpunten nog een kleine comeback maakt.

  Eindstand 7-4

  Na de wedstrijd volgt het nieuws dat een van de ouders een wedstrijd om het gebruik van plastic bij clubs terug te dringen door de KNVB heeft gewonnen met een foto van het team en bidons en dat er 28 mei een dagje op de KNVB-campus gaat volgen met een clinic van Aron Winter.

   

  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/66103/weg-met-plastic-kom-actie-en-win-een-oranjedag-op-de-campus

  Ook was er nog goed nieuws uit Spijkenisse, omdat Pernis daar verrassend met 5-1 heeft gewonnen, waardoor komende zaterdag de wedstrijd Pernis JO12-1 - WFB JO12-1 ook de kampioen gaat bepalen. 

  WFB JO12  -   Hekelingen JO12     7-4

  Goals: Milan 3, Ilias 1, Steef 3