• Wedstrijdverslag WFB - Groeneweg
  • Nacompetitie van korte duur voor WFB

    Bok de Korver, de beroemde Rotterdammer die aan het begin van de vorige eeuw vijf keer landskampioen werd met Sparta, trainde als speler nooit. Hij vond dat onsportief tegenover zijn tegenstanders. Het voetballen leerde hij als kind door te oefenen met een tennisbal. Sjors de Bakker begint al aardig op De Korver te lijken. Op die vijf kampioenschappen na dan. Hij is regelmatig op de padelbaan te vinden en ook hij traint nagenoeg nooit. Een ingewijde weet te melden dat hij vaak last heeft van blessures en pijntjes, maar op zaterdag verschijnt hij altijd op wonderbaarlijke wijze aan de start. Zo ook afgelopen zaterdag. De Korver zette zijn ploeg op 19 mei 1912 met een doelpunt op koers richting eremetaal. Daar houdt de vergelijking op. De Bakker kwam niet tot scoren en WFB verloor met 1-4 van Groeneweg. Daarmee was het nacompetitieavontuur van korte duur voor de Ouddorpers.

    Groeneweg oogde fitter, was sterker in de duels en voetbalde beter dan WFB. WFB kwam door de tactiek van Groeneweg een man tekort op het middenveld en de ploeg uit Zevenhuizen wist ook voortdurend de bal achter de verdediging van WFB te leggen. Daar hadden de Ouddorpers het zichtbaar moeilijk mee. Vooral Reinier Clazing stal daardoor de show. Eerst met een schwalbe waar Neymar da Silva Santos JĂșnior jaloers op zou zijn. Daar trapte scheidsrechter Mohamed Moussaoui gelukkig niet in. Daarna met twee keurige afrondingen, waardoor Groeneweg al na vijfendertig minuten op een riante 0-2 voorsprong was gekomen.

    Door een tactische omzetting in de pauze was WFB in de tweede helft beter bewapend tegen de tactiek van de tegenstander. Trainer Ton Rekelhof haalde Kevin Groenendijk naar de kant en bracht Joep de Geus, waardoor ze 3-4-3 gingen spelen in plaats van 4-3-3. Een groot gedeelte van de tweede helft was WFB hierdoor zelfs de bovenliggende partij. Het duurde dan ook nog geen vijf minuten of de 1-2 stond al op het scorebord. Uit de draai wist Simon Bremer keeper Jerremy Dierckx te verschalken. In deze periode rammelde WFB aan de poort van Groeneweg en waren ze ook drie keer dichtbij de gelijkmaker. Eerst stuitte Bremer in een-op-een situatie op keeper Dierckx, daarna miste Rowan Breen voor een nagenoeg leeg doel en scoorde Bryan Westhoeve bijna uit een knap geschoten vrije trap.

    Daarna viel het doek voor de Ouddorpers. Balverlies bij Bremer zorgde ervoor dat Groeneweg weer de lange bal kon spelen. Daar profiteerde Robin Zuierveld van. Hij was niet meer te achterhalen door Jakko van Heest en speelde de bal door de benen van keeper Max Wegereef. Deze klap kwam WFB niet meer te boven, waardoor Groeneweg door een mooi lobje van Jordy Mayer nog uitliep tot 1-4. Groeneweg mag het nu in de volgende wedstrijd opnemen tegen Charlois in hun poging om de derde klasse te bereiken. Voor de Ouddorpers is het seizoen voorbij. Door deze nederlaag komt WFB volgend seizoen uit in de vierde klasse, waar De Bakker opnieuw een poging gaat wagen om ook op het gebied van kampioenschappen meer op De Korver te lijken.