• Wedstrijdverslag WFB - GOZ
 • WFB haalt puntje in aanloop naar derde ronde van de Fidus Cup!

  Afgelopen zaterdag stond de WFB – GOZ op het programma. De wedstrijd eindigde in 2-2 gelijkspel en daarmee pakte de thuisploeg gelijk meer punten, dan in de afgelopen 4 wedstrijden.

  De eerste grote kansen waren voor de ploeg uit Mijnsheerenland. In de negende minuut kon Julian van Es gevaarlijk worden aan de rechterkant van het veld. Even leek het erop dat hij daarbij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Kris Grinwis. Bij GOZ schreeuwden ze dan ook om een penalty, maar scheidsrechter Wim Boer vond het te licht en wuifde het weg. Niet veel later moest Joep de Geus in een uiterste krachtsinspanning WFB behoeden voor een achterstand. Hij kopte een bijna zeker doelpunt van de doellijn af. Zo kwam WFB goed weg in het eerste kwartier.

  Daarna kropen de Ouddorpers iets meer uit hun schulp. Na een half uur waren we getuige van de eerste grote kans voor WFB. Milan van Lenten werd door Simon Bremer diep gestuurd. De middenvelder ging daarbij in het strafschopgebied iets te gewillig naar de grond. Ook hier kon Scheidsrechter Boer geen penalty voor geven en daarmee was de kans verkeken. Kort voor rust bracht diezelfde Van Lenten de thuisploeg wel op voorsprong. Jakko van Heest gaf een goede bal op Bremer, die op zijn beurt vanaf de rechterkant de bal in de zestien bracht. Deze werd door Van Lenten keurig binnengeschoten.

  Echt groots speelde WFB niet in de eerste helft en dat leidde tot enige irritatie in de Ouddorpse dug-out: “voetballen gewoon, kom op!” klonk het kort voor rust. Echt helpen deed het niet, want de tweede helft was nog maar koud begonnen of de 1-1 stond al op het scorebord. Mike de Koning werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en had de hoek voor het uitzoeken; hij faalde niet. Lang liet het Ouddorpse antwoord niet op zich wachten. Een goede bal vanaf de linkerkant kwam bij Sjors de Bakker terecht. De vedette had oog voor zijn medespeler en zag dat Rowan Breen er beter voor stond. Hij liet de bal daarom lopen. Breen haalde op zijn beurt verwoestend uit en bracht WFB weer op voorsprong: 2-1!

  Binnen 10 minuten trok GOZ de stand weer gelijk. Van Es zag dat keeper Corné de Jong iets voor zijn doel stond en probeerden het daarom van afstand. De bal plofte in de kruising. Daarna was WFB niet meer bij machte om opnieuw op voorsprong te komen en was 2-2 dus ook de eindstand.

  Daarmee waren er weer wat meer lichtpuntjes zichtbaar en haalde WFB het eerste resultaat in 2,5 maand. Hopelijk geeft dit enig vertrouwen voor komende donderdag. Dan spelen de Ouddorpers uit bij Kethel Spaland voor de laatste haalbare prijs dit seizoen: de Fidus Cup!