• Wedstrijdverslag WFB 1 - Rockanje 1

 • WFB breekt ban van het oranje shirt

  Sinds lange tijd kon WFB geen mooi resultaat boeken tegen ploegen, die in oranje shirts spelen. Al maakten het de laatste maanden niet uit welk shirt de tegenstander aan had. Op 3 december 2022 scoorden de Ouddorpers voor het laatst een driepunter. Daar brachten ze nu thuis tegen Rockanje verandering in. Die ploeg werd verdiend met 3-1 verslagen en hierdoor kruipen de Ouddorpers wat dichter naar de concurrentie toe.

  WFB startte voortvarend. Met duidelijk aanvallende intenties gingen ze direct op zoek naar de overwinning. Na drie minuten leidde dit al tot de eerste goed verzorgde aanval. De combinatie tussen Jakko van Heest en Stan van Lenten bezorgde bal bij Rowan Breen. Zijn poging spatte uiteen op de paal. Rockanje was gewaarschuwd. 5 minuten later was het wel raak. Bryan Westhoeve probeerde het van afstand. Ook zijn poging belandde op de paal, maar daar stond Breen goed gepositioneerd om de bal binnen te tikken.

  Na 25 minuten waren we getuige van het enige gevaar in de eerste helft van de ploeg uit Voorne aan Zee. Balverlies op het middenveld bracht Noah Kompanje in stelling. Kevin Groenendijk was niet bij machte om hem van de bal af te zetten en daardoor leek de spits af te stevenen op de 1-1, maar dat was buiten de goed spelende Van Heest gerekend. Op de rand van het strafschopgebied zette hij Kompanje van de bal en daarmee was het gevaar in de kiem gesmoord.

  Nog geen minuut later lag hij er wel weer in aan de andere kant van het veld. Westhoeve draaide goed weg bij zijn tegenstander, waarop hij de frivool spelende Breen bediende. Eerder in de wedstrijd stuurde Breen zijn tegenstander het bos in met een actie achter het standbeen. Nu zorgde hij met een geplaatst schot van buiten de ‘16’ voor de 2-0.

  De eerste helft haalde het hele team een ruime voldoende. De enige zonder actieve houding was verzorger Martijn Born, die niet wenste op te staan toen Van Lenten duidelijk verzorging nodig had. Het enige wat hij me toebeet, was: “Stan, mietje!”. Van Lenten kon gelukkig verder, maar in de tweede helft leek de houding van Born even op het team over te slaan. Het eerste kwartier hadden de Ouddorpers het duidelijk moeilijk. Met een schitterend schot in de kruising van Kompanje kwam Rockanje terug in de wedstrijd.

  Een half uur voor tijd besliste WFB echter het duel. Goed afjagen van Westhoeve en Jurrian Grinwis leverde balbezit op. De bal kwam uiteindelijk bij Simon Bremer, die deze vanaf de achterlijn voor het doel bracht. Van Lenten, die aan het einde van de eerste helft nog liep te hinken, zette de 3-1 en daarmee de einstand op het scorebord. Zo groeit hij langzaamaan uit tot de revelatie van het seizoen en is WFB eindelijk verlost van de slechte reeks tegen oranje shirts.