• Wedstrijdverslag WFB 1 - NTVV 1

  WFB heeft aan één doelpunt voldoende voor de volle buit.

 •  Op deze zonnige 19 maart 2022 treffen WFB en NTVV elkaar op Sportpark De Kruse. De eerste wedstrijd tussen deze twee clubs in de competitie eindigde in een 0-2 overwinning voor WFB. De Ouddorpers hadden die wedstrijd het lange tijd moeilijk met NTVV en wisten pas na een uur de score te openen. Op dat moment had NTVV al voor moeten staan, maar Jesper Hanenberg miste een levensgrote kans van een meter of vijf.

  De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van Julia van Es. Qua spelbeeld vertoont de huidige editie van WFB – NTVV grote gelijkenissen met het eerdere treffen. WFB komt moeilijk aan voetballen toe door veel individuele fouten en ook de harde wind speelt het team parten. Hierdoor zijn er in het eerste half uur geen noemenswaardige momenten voorbij gekomen. Kort daarna krijgt WFB een vrije trap die Rowan Breen snel wil nemen. Hij steekt Jorg Moerkerk weg, die de Ouddorpers op voorsprong lijkt te schieten, maar dat feest gaat niet door. Scheidsrechter Van Es wil dat er op het fluitsignaal wordt gewacht. De vrije trap wordt vervolgens genomen door Joeri Melissant. Die bal is een makkelijke prooi voor keeper Davy Schellevis.

  Dat is in de eerste helft zo’n beetje het enige gevaarlijk moment van de Ouddorpers. NTVV kan daar ook niet veel tegenover zetten. Kort voor rust probeert Erik Royers het van afstand, maar zijn schot gaat net naast.

  In de tweede helft komt WFB anders uit de kleedkamer. Breen is inmiddels gewisseld voor Mathijs Blonk en op dat moment krijgen de Ouddorpers meer drang naar voren. Dit resulteert gelijk in een grote kans voor Simon Bremer. Met een goede voorzet bedient Sjors de Bakker de vrijgelopen spits. Die ziet op zijn beurt dat keeper Schellevis te ver voor zijn doel staat en besluit daarom de bal over hem heen te stiften: 1-0!

  Die fout maakt Schellevis een kwartier later een beetje goed door een zeker doelpunt te voorkomen. Een snoeiharde vrijetrap van Blonk weet hij in een uiterste krachtsinspanning op de lat te tikken. Vier minuten later kan WFB weer gevaarlijk worden. Via de linkerkant geeft Bryan Westhoeve een voorzet op Bremer. Deze kan de wedstrijd nu in het slot gooien maar zijn poging gaat over het doel.

  Hierna ebben de aanvalsgolven van WFB weer weg, NTVV is niet bij machte om zelf wel een kans te creëren. Dit wordt deels ook veroorzaakt door het feit dat ze meer met de scheidsrechter bezig lijken te zijn, dan met voetballen. In de laatste minuut kan Ruben Moerkerk, inmiddels in de ploeg gekomen voor Tolad van Estrik, zijn debuut nog opluisteren met een doelpunt. De voorzet komt van Blonk, die een goede invalbeurt kent, maar het schot van Moerkerk wordt gesmoord door Schellevis. Zo blijft het bij een 1-0 overwinning voor WFB. Het was een gezapige pot, maar de punten blijven in ieder geval op Sportpark De Kruse.