• Wedstrijdverslag WFB 1 - Melissant 1

  WFB heeft aan één helft genoeg tegen Melissant

 •  Vandaag (zaterdag 26 maart 2022) treft WFB als tegenstander Melissant op Sportpark de Kruse. De eerdere ontmoeting dit seizoen op 13 november 2021 eindigde in een overtuigende zege voor Melissant (3-1). Dus ondanks de lage notering van de uitploeg, zijn ze er in Ouddorp niet gerust op dat dit een makkelijke middag wordt.

  Het eerste grote gevaar komt ook deze middag van Melissant. Met een hard schot lijkt Rick Veltmeijer keeper Corné de Jong al in de tweede minuut te passeren, maar de lat brengt redding. Als we nog niet wakker waren, dan zijn we het nu. Daarna pakken de Ouddorpers het goed op. Met een korte corner speelt Joeri Melissant aanvaller Rowan Breen aan op de punt van het strafschopgebied. Deze laatste speelt zijn man uit en schiet de bal binnenkant paal in het doel: 1-0! In deze fase is WFB heer en meester. Wederom een voorzet van de linkerkant, nu van de voet van Bjorn Pape, komt bij Sjors de Bakker terecht. Met een goed schot probeert hij keeper Roy Hobbel te verschalken, maar met een schitterende redding voorkomt hij erger voor Melissant. Een minuut later is het wel raak. Wederom een korte corner, deze keer van de rechterkant, komt bij Bryan Westhoeve terecht. Hij mikt de bal in de verre hoek. Tot verrassing van iedereen wordt het schot niet meer aangeraakt door één van de vele spelers in de ‘16’ en verdwijnt de bal in het doel: 2-0!

  Na een half uur spelen staat de 3-0 al op het scorebord. Melissant (J.), de linksback van de Ouddorpers, bereikt, na een slim overstapje van Breen, Jorg Moerkerk. Die laatste haalt verwoestend uit en schiet de bal in de kruising! Dan moet zijn mooiste van de middag misschien nog wel komen. Hij mag vlak voor rust aanleggen voor een vrije trap, van een meter of vijfentwintig van het doel, en hij schiet deze onderkant lat tegen de touwen: 4-0! Diep in de blessuretijd van de eerste helft doet Melissant nog wat terug. Moerkerk verspeelt de bal en deze komt bij Veltmeijer. Die weet met een goede voorzet Nino Wielaard te bereiken. De spits haalt vervolgens die hatelijk 0 van het scorebord: 4-1!

  De tweede helft is een stuk gezapiger. WFB weet dat de buit binnen is en Melissant is niet bij machte de Ouddorpers nog aan het wankelen te brengen. Een van de weinige hoogtepunten in de tweede helft is een overtreding van Jacob van der Spaan in het strafschopgebied, waarbij hij De Bakker onderuit schoffelt. Op de perstribune meent Johan Kommtebed een schwalbe te hebben gezien, maar gelukkig heeft scheidsrechter David Coenraads meer verstand van voetbal en hij wijst dan ook naar de stip. De strafschop wordt echter gemist door Simon Bremer, dus aan de stand verandert niets. Tien minuten later maakt hij deze fout meer dan goed. Hij wordt goed aangespeeld door De Bakker en zelf omspeelt hij op zijn beurt de keeper en drukt vervolgens af: 5-1! Daarmee zet hij de eindstand op het scorebord.

  Zo is het vandaag toch een makkelijke middag geworden voor de Ouddorpers. Dit leidt tot veel lachende gezichten en ook supporter Jan de Jong, die op 13 november 2021 nog sprak over een ‘complete offday’, is uitermate tevreden: “het was een goede wedstrijd en de derde helft is super!” Daarmee vat hij de middag aardig samen.