• Wedstrijdverslag WFB 1 - Fortuna Be Quick 1

WFB beleeft makkelijke middag tegen Fortuna Be Quick

Op een zeer koud Sportpark de Kruse voetbalden de Ouddorpers zich naar een makkelijke overwinning (5-1). Daarmee bezorgden ze de kersverse voorzitter Cock Breen een mooie vuurdoop.

Al na vier minuten wist WFB het net te vinden. Met een slim hakje bediende Ruben Moerkerk de mee opgekomen Bryan Westhoeve. Die zette op zijn beurt Simon Bremer vrij voor de keeper, waarop de aanvoerder de bal simpel binnen tikte.

Daarna volgde een rommelig half uur waarin beide partijen veel balverlies leden. De Ouddorpers kwamen voor rust nog wel op een 2-0 voorsprong. Bremer had zich ver terug laten zakken en met een bekeken steekpass stuurde hij Sjors de Bakker weg. De ervaren middenvelder hield het hoofd koel in de één-op-één met keeper Bryan Huyzers en drukte beheerst af.

Na rust bouwde WFB de voorsprong snel uit. Kris Grinwis gaf de bal aan De Bakker op de rechterkant. Zijn knappe voorzet werd binnen gekopt door wederom Bremer: 3-0. Aanstormend talent Sam Klijn zag het tevreden aan: “goede goal!”

In een verder sportieve wedstrijd werd scheidsrechter Sjaak Zuidwijk wel gedwongen om een rode kaart te trekken. De tackel van Jordy Fakkel op Joep de Geus kwam te laat, waardoor hij zijn tweede gele kaart in ontvangst mocht nemen.

WFB ging daarna vrolijk verder met het maken van doelpunten. Een voorzet van Jakko van Heest kwam via een hakje van de ingevallen Jurrian Grinwis bij Stan van Lenten terecht. De revelatie van dit seizoen tekende voor de 4-0 en daarmee al voor zijn zesde goal in drie opeenvolgende wedstrijden.

In de slotfase deed Fortuna Be Quick nog wat terug. Scheidsrechter Zuidwijk legde de bal terecht op de stip na een duwtje van Kevin Groenendijk in de rug van Thimo Herrewijnen. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Johan Bestebreur.

Het slotakkoord was weer voor de Ouddorpers. Aanvoerder Bremer ontving de bal in het strafschopgebied en legde de bal terug op Westhoeve, die de keeper de verkeerde hoek instuurde. Daarmee zette hij de eindstand op het scorebord. Al met al een geslaagde middag voor de Ouddorpers.