• Wedstrijd en fotoverslag WFB 1 - Flakkee 1

  In het eerste kwartier van de wedstrijd kabbelt de wedstrijd voort zonder grote kansen voor WFB. Wel is er een mogelijkheid voor Bjorn Pape, maar zijn kopbal wordt door keeper Marvin Born onschadelijk gemaakt. Even later probeert Rowan Breen het met een schot, maar ook dat is een koud kunstje voor de keeper van Flakkee.

  Na twintig minuten zien we het eerste, en later zal blijken enige, gevaarlijke moment van Flakkee. Een snelle uittrap van de keeper komt bij Wessel Verhage terecht. Hij verlengt de bal en deze valt achter de Ouddorpse verdediging. Paul Peeman is als eerste bij de bal en hij komt ook tot een schot, maar hij schiet de bal recht op keeper Max Wegereef.

  Ondertussen komt clubman Cock Breen achter de supporters van WFB gestiefeld en roept dat hij er helemaal klaar mee is. Lange tijd ziet het er naar uit dat dit het enige echte noemenswaardige moment van de eerste helft is. Een flitsende aanval van WFB brengt daar verandering in. Een korter corner van Sjors de Bakker komt via Simon Bremer bij Tolad van Estrik terecht. Zijn strakke voorzet wordt onderkant lat binnen gekopt door de negentienjarige Pape: 1-0! Met deze stand gaan we ook de rust in.

  Het begin van de tweede helft lijkt in grote lijnen op de eerste helft. Ook nu dreigt een periode aan te breken zonder noemenswaardige momenten. De technische staf besluit dan om in te grijpen. De zeventienjarige Ruben Moerkerk wordt binnen de lijnen gebracht. Dit heeft al na 30 seconden effect. Een voorzet van Jurrian Grinwis wordt door hem van dichtbij binnen getikt: 2-0!

  Een kwartier later herhaalt hij dat kunstje. Het is Bremer die Pape op de rechterkant wegstuurt. De voorzet van de rechtsbuiten komt ook nu weer voor de voeten van Moerkerk en hij zet de 3-0 op het scorebord.

  Vanaf dat moment is het verzet van Flakkee definitief gebroken. Zo kan tien minuten voor tijd de in het strafschopgebied helemaal vrijgelopen Bremer eenvoudig binnen schieten: 4-0! Een minuut later is het weer raak. Erik Tanis stoomt op vanaf de rechterkant en zijn harde voorzet wordt door verdediger van Flakkee, Jeroen van Woerden, in het eigen doel gewerkt.

  Het slotakkoord moet dan nog komen. Wederom via de rechterkant, waar vandaag zo’n beetje al het Ouddorpse gevaar vandaan kwam, zetten Pape en Bremer een een-tweetje op. Deze wordt snoeihard afgewerkt door Pape: 6-0! Lange tijd zag het er niet naar uit, maar WFB heeft toch nog een grote uitslag neer kunnen zetten. Dit bleek met name de verdienste te zijn van de jeugd in de selectie.