• Wedstrijdverslag Rockanje 1 - WFB 1

  WFB gaat kopje onder op Sportpark De Drenkeling!

  In de achttiende speelronde staat Rockanje – WFB op het programma. In de eerdere ontmoeting werd het 6-3 voor de Ouddorpers en ook vandaag zijn ze vol goede moed naar Sportpark de Drenkeling afgereisd. Zelf staan ze op de tweede plaats en Rockanje vinden we terug in de middenmoot.

  Het is echter Rockanje dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt. In de derde minuut brengt Jasper Vermeer middels een vrije trap de bal voor het doel. Deze wordt nog aangeraakt door Senna Langendoen waardoor hij het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord zet: 1-0! Na een kwartier doen de Ouddorpers wat terug. Een goede bal van Erik Tanis komt via Bjorn Pape bij Bryan Westhoeve terecht. Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet hij de bal in de verre hoek: 1-1!

  Halverwege de eerste helft slaat de schrik om het hart bij de Ouddorpse supporters. Sterspeler Sjors De Bakker vraagt een blessurebehandeling aan. Gelukkig blijkt het slechts een gescheurde teennagel te zijn en als verzorger Martijn Born alles weer aan elkaar heeft getapet, kan De Bakker weer verder. In deze fase is WFB de betere ploeg met de beste kansen, maar er wordt in de eerste helft niet meer gescoord.

  In de tweede helft zien we een ander beeld. Als er een ploeg is, die de meeste aanspraak maakt op de overwinning, dan is het Rockanje. Keeper Max Wegereef voorkomt een aantal keer een voorsprong van de thuisploeg. Zijn knapste redding is als verdediger Kevin Groenendijk onder de bal doorgaat en Vermeer en Luuk Melching met zijn tweeën op de keeper af kunnen. Wegereef blijft lang naar de bal kijken en weet in een reflex de bal nog uit het doel te weren.

  De Ouddorpers kunnen daar, tot ongenoegen van de meegereisde supporters, niets tegenover zetten. “Als ik jou was, zou ik een leeg word-document aanleveren,” bromt collega-verslaggever Jasper van Opijnen. Lang ziet het er naar uit dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, maar kort voor tijd slaat als nog het noodlot toe. Vince van der Pol wordt geen strobreed in de weg gelegd, als hij helemaal vrij op doel mag schieten en van een meter of twintig schiet hij de bal schitterend in de verre hoek: 2-1! Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Rockanje.