• Wedstrijdverslag OFB - WFB
 • OFB en WFB delen de punten

  Sportpark Oeltgen was het strijdtoneel van de wedstrijd OFB – WFB. De ploeg uit Ouddorp kan de derde plaats niet meer ontgaan en de tweede plaats is uit het zicht geraakt. Ook OFB speelde nergens meer voor en dit had zijn weerslag op de wedstrijd.

  Veel hoogtepunten zijn er in de eerst helft niet te noteren. Het eerst noemenswaardige moment is een grote kans voor OFB. We worden getrakteerd op een schitterende aanval over veel verschillende schijven. De bal komt uiteindelijk aan de linkerkant bij Jarno Osseweijer. Die bedient op zijn beurt Calvin Goemaat maar zijn poging wordt gekeerd door keeper Max Wegereef. Dit alles vindt plaats in de zeventiende minuut. Vervolgens moeten we bijna een half uur wachten op het eerstvolgende gevaarlijke moment. Deze keer is het de beurt aan WFB. Tolad van Estrik zet in de combinatie met Jurrian Grinwis een aanval op. Het is Lars van Lenten die de bal achter de verdediging van OFB legt en Van Estrik de vrije doortocht bezorgt. Zijn schot gaat net naast.

  Na rust zien we hetzelfde spelbeeld. De wedstrijd kabbelt lange tijd voort zonder noemenswaardige momenten. Dit tot ongenoegen van de meegereisde supporters. WFB-fan Pascal van Dam voorspelt zelfs dat, ongeacht de uitslag, het publiek de grote verliezer van deze middag zal blijken. Een kwartier voor tijd lijkt het er zelfs op dat de WFB de punten aan de ploeg uit Ooltgensplaat moet laten. Als donderslag bij heldere hemel schiet Goemaat de bal in de korte hoek: 1-0!

  Dit is precies wat de wedstrijd nodig lijkt te hebben, want hierna volgen er meerder kansen en die kansen zijn voornamelijk voor OFB. Negen minuten voor tijd lijkt de thuisploeg de voorsprong zelfs te kunnen vergroten. Twan Vroegindeweij kan alleen op keeper Wegereef af, maar zijn poging wordt door de doelman gekraakt. Nog geen dertig seconden later staat het ineens gelijk. Het is Rowan Breen die zich op de linkerkant van het veld van twee tegenstanders ontdoet en de keeper kansloos laat: 1-1!

  In de slotfase gaat OFB op jacht naar de winst en krijgt daar ook een aantal mogelijkheden toe. Giovanni van Alphen verzuimt de thuisploeg op voorsprong te schieten en even later moet Van Estrik in een uiterste krachtsinspanning nog een bal van de lijn halen. In de slotminuut krijgt WFB nog een grote kans als Breen de bal geeft aan Grinwis in het strafschopgebied, maar zijn poging gaat net naast. Daarmee eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Het bevochten punt wordt door het thuispubliek met applaus ontvangen, maar vandaag had er voor OFB zeker meer ingezeten. Het enige lichtpuntje voor WFB is dat er wederom een speler zijn officiële debuut heeft mogen maken. Na de rust kwam Joep de Geus binnen de lijnen en dat is eens te meer een teken dat de jeugdopleiding puik werk aflevert.