• Wedstrijdverslag en foto's van FC de Westhoek - WFB
 • Het voetbal van WFB oogst lof, maar geen punten

  “Als jullie zo blijven voetballen, hoef je echt niet te degraderen!” Een supporter van FC de Westhoek’20 probeerde de spelers van WFB een hart onder de riem te steken, toen deze na de wedstrijd van het veld afdropen. Deze woorden hoorden de Ouddorpers dit seizoen wel vaker. Meestal hadden ze dan een aardig potje voetbal gespeeld. Het resultaat was steevast hetzelfde: 0 punten.

  De eerste grote kansen waren duidelijk voor WFB. Na een schitterende voorzet van Simon Bremer kon Erwin Struijk bijna niet anders dan de Ouddorpers op voorsprong schieten, maar keeper Rik van Wijnen liep net voldoende in de weg. Daar zal Struijk nog wel eens van wakker schrikken. Heel even stond hij echt vogeltje vrij in de ‘16’. Niet veel later was het de beurt aan Bremer. Christian Corre ontdeed zich makkelijk van zijn directe tegenstander Nathan van der Neut en bracht Bremer in stelling. Zijn poging van buiten het strafschopgebied ging net naast.

  In de 18e minuut werd FC de Westhoek’20 voor het eerst gevaarlijk op Sportpark van Zuijen. Door onoplettendheid in de verdediging kon spits Gijs van Duijvenbode in een-op-een situatie met keeper Corné de Jong tot scoren komen. De Jong redde echter formidabel door goed zijn doel uit te komen en daarmee de ruimte om te scoren te verkleinen. Daarna was het weer WFB dat min of meer dicteerde. De grootste kans was daarbij voor Sjors de Bakker. Hij kapte zijn tegenstander uit en probeerde met een bekeken schot de bal in de linkerhoek te leggen, maar zijn poging werd door keeper Van Wijnen tot corner verwerkt.

  In de 34e minuut was het dan eindelijk wel raak. Alleen niet voor WFB. Van Duijvenbode speelde Ruben Heijnen vrij aan de linkerkant van het veld. Hij had moeten scoren, maar zijn poging werd nog kranig geweerd door De Jong. De bal viel daarna echter voor de voeten van Van der Neut en die tekende voor de 1-0. Hierdoor was WFB, ondanks een goede eerste helft, dan toch op achterstand gekomen.

  In de tweede helft was WFB nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar die leek lange tijd niet te gaan vallen. Toen het geloof langzaam wegebde, was het ineens wel raak. In de 83e minuut wist Coen Moerkerk vanuit de verdediging Bryan Westhoeve te bereiken. Nadat deze het hele middenveld was overgestoken, bracht hij van Stan van Lenten in stelling. Via de keeper schoot de buitenspeler zijn derde doelpunt in drie wedstrijden tegen de touwen. Voor WFB was dat een welkome meevaller, voor hemzelf lijkt daarmee een kans in de spitspositie steeds dichterbij te komen.

  WFB kon helaas niet lang genieten van deze gelijkmaker, want nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip. Ondanks zijn goede keeperswerk beging De Jong een onnodige overtreding op Mark de Feiter in het strafschopgebied. De Feiter schoot vanaf 11 meter FC de Westhoek’20 weer op voorsprong. Tot overmaat van ramp voor de Ouddorpers viel daarna ook nog de 3-1. Heijnen was Gijsbert van Estrik te snel af en doofde vervolgens het laatste sprankje Ouddorpse hoop op een resultaat.

  Daarmee had de sportieve aanhanger van FC de Westhoek’20 zonder meer gelijk. WFB speelde bij vlagen goed. Voetbal is echter geen jurysport en de punten bleven dan ook uit. Iets wat WFB er in deze fase van het seizoen, met 10 punten achterstand op een veilige plaats, niet bij kan hebben.

  Man van de wedstrijd: Kevin Groenendijk