• Wedstrijdverslag en foto's van de wedstrijd WFB 1 - DVV'09 1

  Wedstrijdverslag en foto's WFB 1 - DVV'09 1 van zaterdag 9 april, uitslag 2 - 1.

 •  WFB is de gelukkigste in topper tegen DVV’09

  Voor aanvang van de topper WFB – DVV’09 is er vanuit Ouddorpse zijde weinig vertrouwen in een goede afloop. Alleen clubscheidsrechter Cor Riemens vermoedt een 2-1 overwinning. Ondergetekende denkt eerder aan 0-3 nederlaag en WFB-coryfee Jaap (Flipper) van ’t Geloof meent dat dit nog een milde voorspelling is. Op het terras worden wel uitslagen van 0-4 en 0-5 genoemd. Dit heeft alles te maken met het ontbreken van de gebroeders Van Estrik. Ook het in de warming-up uitvallen van Sjors de Bakker drukt de stemming. WFB heeft dit seizoen nog niet weten te winnen zonder zijn gangmaker en tegen de koploper lijkt dat het recept te zijn voor een giftige cocktail.

  Het eerste echte gevaar komt wel van WFB. Een korte corner van Rowan Breen komt bij Simon Bremer terecht. Vanuit de draai weet hij op doel te schieten, maar Jordy Hanenberg brengt redding. In de tegenstoot kan Joost van der Veer gevaarlijk worden, maar hij wordt met een stevige tackel onreglementair afgestopt door Erik Tanis. Scheidsrechter Wim Boer bestraft het met geel en daarmee komen de Ouddorpers goed weg. De voltallige bank van DVV’09 dacht aan een rode prent.

  In het vervolg ontspint zich aanvankelijk een gelijk opgaande partij, maar de Dirkslanders drukken stukje bij beetje WFB steeds meer naar achteren. Vanuit de tweede lijn rammelt DVV’09 flink aan de poort, maar keeper Max Wegereef houdt die voorlopig keurig op slot. Een spaarzame aanval van de Ouddorpers brengt WFB zelfs op voorsprong. Een schitterende crosspass van Jorg Moerkerk komt bij Stefan Nagtegaal terecht. Uit schier onmogelijke schiet hij de bal tegen het dak van het doel: 1-0! In het vervolg van de eerste helft heeft DVV’09 wel het initiatief, maar kan niet echt gevaarlijk worden.

  De tweede helft is koud begonnen of de Dirkslanders kijken al tegen een grotere achterstand aan. Via wederom Nagtegaal komt de bal bij Bjorn Pape terecht. Hij bedient vervolgens de vrijgelopen Breen, die de bal simpel kan binnen tikken: 2-0! WFB lijkt dan op rozen te zitten, maar het doelpunt is ook het startschot voor totale dominantie van Dirkslandse zijde. WFB kan niet meer onder de druk uit voetballen en dat leidt tot enorme kansen. Zo kan Bart Jelle van Dam al snel wat terug doen, maar een noodgreep van Kevin Groenendijk voorkomt een Dirkslands doelpunt.

  Vijf minuten later is het wel raak. Na een scrimmage weet Ries van de Boogert zijn voet nog tegen de bal te zetten en dat schot is keeper Wegereef te machtig: 2-1! Dertig seconden later staat het bijna gelijk. Jurgen van Bergen komt helemaal vrij voor de keeper, maar Wegereef pareert in een uiterste krachtsinspanning het schot en houdt daarmee de Ouddorpse hoop levend.

  Vanaf nu blijven de aanvalsgolven van DVV’09 maar op het Ouddorpse doel afkomen. Een schot van vijfentwintig meter wordt door Wegereef wederom uit de doelmond getikt. Vriend en vijand had de treffer al geteld. Hoofdsponsor van WFB, Coen Sperling, is ermee in zijn nopjes: “uitstekende redding!” Daarna houden we hetzelfde spelbeeld. DVV’09 krijgt nog zeker vier doelpuntrijke kansen, maar telkens is Wegereef een sta in de weg of wordt het doel gemist. Zo blijft de wedstrijd tot het einde toe spannend. In de allerlaatste minuut krijgt DVV’09 nog de kans op de gelijkmaker. Van der Veer kan de bal helemaal vrij inkoppen, maar matchwinner Wegereef voorkomt een zeker doelpunt. Daarmee eindigt de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor WFB.

  Na afloop wordt de overwinning door de Ouddorpers groots gevierd en word ikzelf nog even aangeklampt door clubscheidsrechter Riemens: “Ik zei het toch?” Daarmee sluiten we een heerlijke voetbalmiddag af en kan WFB het vizier richten op het midweekse treffen met Zwartewaal. Koploper DVV’09 daarentegen moet volgende week tegen Flakkee op zoek naar eerherstel.