• Wedstrijdverslag en foto's SNS 1 - WFB 1
 • WFB de bal; SNS de kansen

  Volgens de geschiedenisboeken werd het halverwege de negentiende eeuw steeds meer gebruikelijk, dat teams een eigen en uniek tenue droegen. Op deze manier was het voor spelers makkelijker te onderscheiden wie de medespeler was en wie de tegenstander. In theorie een goed systeem, al werd het nooit een waterdicht systeem. Zo bleek ook weer afgelopen zaterdag tijdens SNS – WFB, toen WFB-verdediger Kevin Groenendijk de bal zo in de voeten schoof van SNS-aanvaller Arjan van Gurp en daarmee de eindstand (1-1) bepaalde. Een reconstructie.

  SNS en WFB begonnen onwennig aan de wedstrijd. De thuisploeg zakte in en de uitploeg had last van koudwatervrees, hierdoor gebeurde er de eerste tien minuten vrij weinig. De Ouddorpers kregen wel steeds meer de overhand, zonder dat dit leidde tot grote kansen. Een ingooi van de rechterkant leidde het eerste echte gevaar in. Stan van Lenten wilde de bal aannemen, maar werd door Jari Jongejan omver gekegeld in het strafschopgebied. Scheidsrechter Tarik Bousrima kon niet anders dan een penalty geven en deze bleek een prooi voor Simon Bremer. Keeper Jan van Asperen zat er nog wel aan, maar een doelpunt wist hij niet te voorkomen.

  Die voorsprong was maar van korte duur. SNS ging snel op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook vrij makkelijk. Ondanks meerdere afspeelmogelijkheden bezorgde Groenendijk (speler van WFB) de bal zo bij Van Gurp (speler van SNS). Laatstgenoemde schakelde razendsnel om en bereikte wel een medespeler in de persoon van Marijn Wolfert. De spits van SNS faalde niet in de één-op-één met keeper Corné de Jong.

  Na de rust had de ploeg uit Ouddorp voornamelijk de bal, maar wist het weinig te creëren. Het enige noemenswaardige moment kwam van de voet van Bremer. Een snelle uitbraak over de rechterkant via Mathijs Blonk en Van Lenten zorgde voor een grote mogelijkheid, maar Bremer schoot net naast.

  Een kwartier voor tijd begon de ploeg uit Stad aan ‘t Haringvliet meer opportunistisch te spelen, ook omdat WFB geen afstand had weten te nemen, en dat bleek niet zonder gevaar. Wolfert was op weg naar een nieuwe één-op-één-situatie met De Jong, maar Erik Tanis wist dat ternauwernood te voorkomen.

  Kort voor het laatste fluitsignaal leken ze zelfs op voorsprong te komen. Via een flitsende aanval kwam de bal bij Van Gurp. Zijn poging leek via de onderkant van de lat in het doel te stuiteren. De bal werd echter opgevangen door De Jong en bij gebrek aan een VAR bleef de 1-1 op het scorebord staan. Daar kwamen de Ouddorpers goed weg. Dat bleek overigens niet het slotakkoord. SNS kreeg nog een mogelijkheid om het pleit in hun voordeel te beslechten, maar diep in blessuretijd schoot Wolfert net naast. Zo deelden SNS en WFB de punten, maar moet toch vooral de thuisploeg het idee hebben gehad dat er meer in had gezeten.

  Man van de wedstrijd: Erwin Struijk (met een speciale vermelding voor Stefan Nagtegaal, die evenveel stemmen kreeg).