• Wedstrijdverslag en foto's Herkingen - WFB

 • Herkingen ’55 de betere in eerste Flakkeese derby voor WFB

  Op Sportpark De Ster wilde WFB iets van de glorie van het afgelopen seizoen terugvinden, maar Herkingen ’55 stak daar een stokje voor. De thuisploeg won overtuigend met 3-1 en WFB staat nu minimaal 6 punten onder de degradatiestreep.

  De Ouddorpers gingen voortvarend van start. Spits Simon Bremer kreeg in de eerste minuten een levensgrote kans op een voorsprong, maar keeper Sam Dubois wist een zeker doelpunt tot corner te degraderen. Die hoekschop werd formidabel genomen door Mathijs Blonk en bijna binnengekopt door Christian Corre. Buiten bereik van de keeper bracht de lat redding. Herkingen ’55 was gewaarschuwd.

  Voor het verstrijken van de tiende minuut werd WFB weer gevaarlijk. Een goede bal van Sjors de Bakker, zorgde ervoor dat Blonk na een goede loopactie de bal voor het doel kreeg en Bremer werkte die bal keurig af. Ook keeper Dubois en de lat konden Herkingen ’55 hier niet redden. De Ouddorpers vierden feest, maar dat was buiten grensrechter Mike Smulders gerekend. Hij wist de leidsman, Ben van Belzen, te overtuigen van buitenspel en daarmee werd de Ouddorpse treffer afgekeurd.

  Daarna had deze grensrechter de smaak te pakken en vlagde hij dat het een lieve lust was. Na wederom een dubieus vlagsignaal had supporter Edwin van Seters genoeg gezien: “die is vroeger slagboom geweest.”

  Als donderslag bij heldere hemel kwam Herkingen ’55 na een half uur op voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Bryan Bouwens de bal via de vingertoppen van keeper Corné de Jong in het doel. Vanaf dat moment zagen we dat Herkingen ’55 eigenlijk heel degelijk kon voetballen en de caperiolen van de eigen grensrechter niet nodig had. Nog voor de rust hadden ze een grote levensgrote kans op 2-0, maar Thijs van Splunter kopte de bal over een leeg doel.

  Na de rust had Herkingen ’55 de beste kansen. Een vrije trap van Bouwens werd met een uiterste krachtsinspanning overgetikt door keeper De Jong, daarmee voorkwam de Ouddorper een tweede treffer van de nummer 6 van Herkingen ’55.

  Na 70 minuten moest De Jong zich toch gewonnen geven. Een goede loopactie van Maikel van den Ochtend zorgde ervoor dat hij niet meer te achterhalen was door het centrale duo van Kevin Groenendijk en Martijn van Wijk. Het schot van de aanvaller ging door de benen van de keeper en daarmee stond WFB op een bijna onoverbrugbare achterstand van 2-0.

  Gelijk daarna deden de Ouddorpers wel wat terug. Een goede voorzet van Stefan Nagtegaal met zijn chocoladebeen werd binnengeschoten door De Bakker. Heel even deed dat de Ouddorpse hoop herleven, maar Herkingen ’55 drukte dat weer vakkundig de kop in. Op de rechterkant had Bouwens de vrije doorloop en zag Van den Ochtend vogeltje vrij voor het doel staan. Die laatste tekende eenvoudig voor zijn tweede en daarmee de einstand van deze wedstrijd: 3-1!