• Wedstrijd en fotoverslag OHVV - WFB

 • Promotiedroom van WFB spat uiteen!

  Het is WFB niet gelukt door te stoten naar de finale van de nacompetitie. In Oudenhoorn werd er met 2-0 verloren van OHVV. Daarmee eindigt het promotiesprookje voor de uitploeg. OHVV gaat samen met BSC ’68 in de finale uitvechten wie er mag promoveren naar de derde klasse en de Ouddorpers kunnen zich op gaan maken voor de Portdagen.

  Van begin af aan legde de thuisploeg meer agressie en druk naar voren in het spel. Dat leverde vrijwel direct een voorsprong op. Door het hoge druk zetten, kreeg WFB het niet voor elkaar de bal weg te werken en via de kluts kwam de bal terecht bij Gavin van Dort. Hij schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek: 1-0! Kort daarna leek WFB op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Tolad van Estrik kwam bij Sjors de Bakker terecht. Hij kreeg de bal echter niet helemaal onder controle en schoot in het zijnet. Met terugwerkende kracht blijkt dat het enige echte gevaar te zijn geweest van WFB.

  OHVV had in de eerste helft aan kansen geen gebrek. Na de snelle 1-0 werd er collectief besloten op de counter te loeren en daarmee werden ze enorm gevaarlijk. Zo kwam in de dertiende minuut, na balverlies van WFB, de bal razendsnel bij Ramon de la Haye. Hij was alleen wat onzorgvuldig in de afronding en mikte de bal net naast. De nare smaak van die misser wist hij snel weg te spoelen. Nog geen vijf minuten later werden we namelijk getrakteerd op een kopie van de eerdere aanval. Opnieuw kapte hij terug naar zijn rechtervoet, maar nu schoot hij de bal schitterend in de verre hoek: 2-0!

  De tweede helft heeft OHVV gebruikt om de voorsprong te verdedigen. Met veel man achter de bal, maakten ze WFB het voetbal onmogelijk en WFB was ook niet bij machte om door de stugge verdediging heen te breken. De enige grote kans die we in de tweede helft gezien hebben was wederom voor De la Haye. Zijn volley ging rakelings naast het doel.

  In de slotfase spoorde De Bakker zijn medespelers nog eens aan: “we moeten even gaan voetballen”, maar dat advies kwam te laat. WFB zette wel aan, maar van een echt slotoffensief was geen sprake. Zo eindigde WFB het seizoen met een nederlaag tegen OHVV en duurde de competitie net één wedstrijd te lang. Echter kunnen de spelers, als de teleurstelling is geweken, terugkijken op een goed seizoen dat, met de aanwas van nieuwe talenten, ook vertrouwen geeft voor volgend jaar.