• Trainingskamp dag 3

  Matchday in Albufeira

  Het verslag begint vandaag met een rectificatie. In het bericht van 9 januari stond vermeld dat WFB had getraind in het Estádio Municipal de Albufeira van Imortal Desportivo Clube. Dit bleek een misvatting. Er was getraind in het Municipal de Messines van voetbalclub União Desportiva Messinense. Hier vond vandaag ook de wedstrijd plaats. Mijn excuses voor deze fout.

  Dat er gisteren goed was uitgerust, wierp direct zijn vruchten af. “Ik ben nog nooit zo fit geweest,” aldus Joeri Melissant. De dag begon vandaag met een voetvolleybalwedstrijdje voor de meest fitte spelers. Het team van Leo de Geus, Kees den Eerzamen, Max Wegereef, Rowan Breen en Bjorn Pape bleek daar het meest vaardig in.

  Na de lunch reisde de selectie af naar Municipal de Messines voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Van de tegenstander waren er geen supporters aanwezig, maar WFB was met een heuse supportersschare op komen draven. Want waar WFB ook gaat, de Ouddorpers kunnen altijd op steun rekenen van de harde kern. Ook voor een eventueel trainingskamp in Japan volgend jaar, draait Kees den Eerzamen zijn hand niet om: “als ik maar niet op de fiets hoef.”

  Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was na vijf minuten spelen voor de ploeg uit Hoogvliet. Van een meter of twintig nam Kevin van Veen het doel onder vuur en dat was meteen raak. Heel WFB stond aan de grond genageld, terwijl zijn poging de kruising vond: 0-1!

  Wat volgde was een gelijk opgaande wedstrijd. Waarbij WFB in de eerste twintig minuten twee keer gevaarlijk kon worden, alleen kreeg Bjorn Pape de bal beide keren niet onder controle. Daarmee was het gevaar voor de uitploeg geweken. Na 22 minuten spelen was het Pape die nu wel een puike pass afleverde en daarmee Bryan Westhoeve wegstuurde. Die legde op zijn beurt de bal breed op Lucas Breedveld, maar zijn poging werd keurig gekeerd door keeper Yessin de Bot. Dit was het eerste echte wapenfeit van de Ouddorpers.

  Nog geen minuut later was het weer de beurt aan de ploeg uit Hoogvliet. Kian Kroep kon uit kansrijke positie zijn ploeg op 0-2 zetten, maar hij schoot rakelings naast. Even daarvoor was Melissant goed weggekomen, na een fikse charge op Jente Martina. Martina kon verder en Melissant mocht blijven staan, dus beide ploegen vervolgden de wedstrijd met elf man.

  Na een half uur spelen werd Martina de diepte ingestuurd en ook hij kreeg de kans om Rijnmond Hoogvliet Sport op 0-2 te zetten, maar een stevig blok van Niels Breen degradeerde een zeker doelpunt tot corner. Die corner werd vervolgens keurig weggewerkt door Pape.

  Na de eerste twintig minuten bediende WFB zich voornamelijk van de lange bal. Ondanks dat de meeste ballen werden gegeven door het beste rechterbeen van WFB, Breen, vonden de meeste ballen geen WFB-speler. Hierdoor kon WFB moeilijk onder de druk uit voetballen. Eén van die ballen kwam wel bij Melissant terecht. Hij verstuurde vervolgens een mooie pass naar Westhoeve. Deze nam de bal niet goed aan, maar hij maakte het De Bot dusdanig moeilijk dat deze de bal pardoes in de voeten van Simon Bremer schoof. Bij een nagenoeg leeg doel ging zijn poging rakelings naast.

  Ondertussen liet Melvin van der Schans, die niet was opgeroepen voor deze wedstrijd, een dienblad bier uit zijn handen vallen. Zo waren we getuige van een vermakelijke eerste helft.

  In de rust kreeg WFB een grote klap te verwerken. Tijdens de warming-up was Joey van Assen op een bal gaan staan en over zijn eigen benen gestruikeld. In de rust bleek dat hij daar dusdanig veel klachten van ondervond, waardoor hij niet kon invallen. Alle andere wisselspelers kwamen tijdens de tweede helft wel aan bod.

  In de tweede helft ging Breen verder met zijn goede spel. Bij elk gevaar dook hij op om de rommel op te ruimen. Ook een goede poging van Martina werd onschadelijk gemaakt door de Breen-expres. Hij was duidelijk de beste man aan de kant van WFB.

  Kort daarvoor kreeg Bremer de vrije doortocht op de keeper, maar zijn poging werd door De Bot op de paal getikt. Toen knakte er iets bij de rest van WFB en dat kon zelfs Breen niet meer recht brijen. In een tijdsbestek van 4 minuten keek WFB tegen een 0-4 achterstand aan door doelpunten van Ivery van Niel (2x) en Rochento Lynch.

  Direct daarna kon WFB, na een goede voorzet van Pape, wat terugdoen, maar de poging van Westhoeve eindigde in de handen van de keeper. Vanaf dat moment moest er nog een half uur worden gespeeld. Rijnmond Hoogvliet Sport leek het lange tijd wel best te vinden, toch vonden ze in de vijfenzeventigste minuut wederom het net: een voorzet van Manuel Evora werd simpel binnengetikt door Yuri Delgado Morais.

  Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Stan van Lenten de kans om de eer te redden, maar zijn poging ging over. Het slotakkoord was wederom voor de uitploeg. Ook Delgado Morais tekende voor zijn tweede van de middag en zette daarmee de uitstand op het scorebord: 0-6.

  Dit mocht de pret van een zeer geslaagd trainingskamp niet drukken en klonk aan het einde zelfs, onder vocale begeleiding van Lars van Lenten, het We are the Champions in Feestcafé Celebration. Daarmee sloten we een mooi weekend af en daarvoor willen Jumbo Ouddorp Sperling, Adviesgroep de Vogel en supportersvereniging Vrienden van WFB, die dit mede mogelijk hebben gemaakt, ontzettend voor bedanken!