• Selectie start voorbereiding op de tweede seizoenshelft

    De selectie bereidt zich in alle rust voor op de tweede seizoenshelft in het overwegend zonnige Albufeira. Ze hebben de komende maanden nog veel om voor te spelen. In de competitie staat het eerste elftal op een keurige tweede plaats, net achter koploper v.v. Stellendam. Daarnaast doen ze ook nog steeds mee in de Fidus Cup. De kortste route naar eremetaal.

    Om zaterdag 21 januari 2023 op Sportpark de Kruse goed voor de dag te komen tegen het in het oranje gehulde GOZ, zijn ze de eerste trainingsdag onder aanvoering van Kees den Eerzamen begonnen met een frisse duik in de Atlantische Oceaan. Na de lunch nam Leo de Geus de leiding van Den Eerzamen weer over en heeft de selectie een pittige training afgewerkt in het Estádio Municipal de Albufeira. Het complex van voetbalclub Imortal Desportivo Clube.

    Tijdens die training waren we getuige van goed nieuws! Jasper van Opijnen sloot voor het eerst sinds zijn blessure weer aan bij de groep. Hij speelde zijn laatste officiële duel in 2020 tegen SV Portugaal. Blessureleed hield hem 2,5 jaar aan de kant, maar het lijkt erop dat hij in de loop van de tweede seizoenshelft weer inzetbaar is. “Over twee maanden kan ik waarschijnlijk weer voetballen!”, aldus een gemotiveerde Van Opijnen. Hiermee komt de selectie langzaamaan weer op oorlogssterkte en kunnen de titelaspiraties voorzichtig uit de ijskast worden gehaald.

    Al wil De Geus het nog niet hebben over titelaspiraties. Over het trainingskamp in Albufeira is hij meer uitgesproken: “dit moeten we elk jaar doen.”