• Jaarverslag 2022 - 2023

 • Jaarverslag 2022/2023

  Tijdens het afgelopen seizoen presteerde het eerste elftal, ondanks een onverwachte trainerswissel, naar behoren. Het vlaggenschip eindigde op een derde plaats en moest alleen kampioen Stellendam en ’s-Gravendeel boven zich dulden. In de nacompetitie bleek Groeneweg een maatje te groot.

  Halverwege het seizoen zijn trainer Leo de Geus en assistent-trainer Michel Mes opgestapt. Wij willen ze ook via deze weg bedanken voor hun inzet. Leo (en later samen met Michel) hebben een mooie prestatie neergezet. In seizoen 2021/2022 haalde Leo de derde plaats in de competitie en op het moment van opstappen stonden hij en Michel op een tweede plaats met het eerste elftal.

  Het restant van afgelopen seizoen is afgemaakt door Ton Rekelhof en Johan Komttebed. Ondanks een stroef begin hebben zij er samen een derde plaats en een nacompetitiewedstrijd uit weten te slepen.

  In het nieuwe seizoen bestaat de technische staf van het eerste elftal uit René Milot (trainer), Johan Komttebed (assistent-trainer), Sigurd Haverkamp (assistent-trainer) en George Pape (elftalleider). De sfeer rond het eerste elftal is goed, qua resultaten is er hier en daar nog ruimte voor verbetering. Dat is overigens goed te verklaren. Er zijn vergeleken met afgelopen seizoen 5 selectiespelers gestopt of naar een andere club gegaan. Daarnaast telt de selectie sinds de voorbereiding al veel (langdurige) blessures. We hebben er daarom het volste vertrouwen in, dat de resultaten verbeteren als de ziekenboeg weer leegstroomt.

  Op 1 juli 2023 telde WFB 559 leden. Dat zijn er meer 29 meer dan op 1 juli 2022 en 94 meer dan op 1 juli 2019. Dat is een enorme toename en als we naar andere clubs in de omgeving kijken, mogen we daar enorm blij mee zijn. De toekomst van WFB ziet er voorlopig rooskleurig uit.

  In dat verband willen we ook even de Meidendag op 6 mei 2023 noemen. Dat was een ongekend succes. Op de dag zelf waren er ongeveer 60 deelnemers en het heeft ook gezorgd voor een structurele aanwas: op 1 mei 2023 had WFB 52 vrouwelijke leden (waarvan 34 jeugdlid), op 1 november 2023 was dit aantal gegroeid naar 65 (waarvan 47 jeugdlid). Die stijging is dus voor een grootdeel toe te schrijven aan dit event. Daarnaast zijn we dit seizoen ook gestart met een MO13. Hiermee heeft damesvoetbal weer een plek gekregen op Sportpark de Kruse. We willen daarom de organisatoren van de Meidendag bedanken en we hopen dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

  WFB is niet alleen een sportclub, maar kent ook een breed verenigingsleven. Dat is dit jaar weer medemogelijk en in goede banen geleidt door de evenementencommissie, toernooiencommissie, sponsorcommissie, PR commissie en de commissie waarde en normen. Er waren weer tal van activiteiten voor jong en oud, grote voetbaltoernooien en een schitterend magazine. Allen dank daarvoor.

  De verbouwing van Sportpark de Kruse zit in de afrondende fase. In de winter wordt de laatste vleugel gerenoveerd. Met dank aan Peter Spee, zijn team van vrijwilligers en de bijdrage van de Gemeente Goeree-Overflakkee kan WFB weer jaren vooruit: de keuken is gerenoveerd, we hebben twee nieuwe kleedkamers, een nieuw ballenhok en een nieuwe berging. Wij zijn daarvoor de zojuist genoemde hoofdrolspelers zeer erkentelijk.

  Tot slot willen wij alle sponsoren (waar onder onze hoofdsponsor Jumbo), vrijwilligers en de Supportersvereniging bedanken voor de gulle gaven en inzet in het afgelopen jaar. Zonder jullie bijdrage was voetballen wederom niet mogelijk geweest, maar we hebben toch weer een mooi jaar achter de rug. Namens het bestuur en alle leden dank daarvoor.

  Tot slot wenst het bestuur iedereen een mooi voetbalseizoen toe!