• Fotoverslag en wedstrijdverslag IJVV de Zwervers - WFB

  WFB wint met 1 - 4 uit bij IJVV de Zwervers, dinsdag volgt een uitwedstrijd tegen OHVV, aanvang 19:15 uur.

 • WFB mag blijven dromen van de derde klasse

  WFB heeft de eerste wedstrijd in de strijd om een plek in de derde klasse overtuigend gewonnen. Op bezoek bij IJVV De Zwervers werd het 1-4. Aankomende dinsdag mogen de Ouddorpers het opnemen tegen OHVV voor een plaats in de finale van de nacompetitie. IJVV De Zwervers wacht nu een seizoen in de vierde klasse.

  Het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd verraadde het belang ervan. Gelukkig voor de ploeg uit Rotterdam zat er geen waarnemer van de UEFA op de tribune, dus een boete zal hoogstwaarschijnlijk achterwege blijven. Dit vuurwerk werd niet direct vertaald naar de prestaties op het veld. Al had WFB van begin af aan de overhand.

  IJVV De Zwervers kwam wel op voorsprong. Slordig balverlies zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Ecko St. Jago rolde en die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-0! Een kwartier later kregen de Ouddorpers een grote kans op de gelijkmaker. Een lange rush van Tolad van Estrik bracht hemzelf in een gevaarlijke positie, maar zijn schot werd nog gekeerd. In de rebound was er de kans voor Sjors de Bakker, maar hij kwam niet echt tot een schot omdat een verdediger in de weg lag. WFB dacht aan een penalty, omdat bij het afstoppen van De Bakker de hand zou zijn gebruikt, maar scheidsrechter Yodi Monteny wuifde het weg.

  In de tweede helft ging WFB nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en na kwartier werd dat ook beloond. Stefan Nagtegaal werd op de rand van het strafschopgebied onreglementair tegen de grond gewerkt, de vrije trap die daarop volgde werd bij de eerste paal binnengeschoten door Bryan Westhoeve: 1-1! Nog geen twee minuten later stond WFB ook op voorsprong. Een goede pass van De Bakker kwam bij Rowan Breen terecht. Hij probeerde de bal over zijn directe tegenstander heen te wippen, maar slaagde daar maar half in. De scheidsrechter wees daarop gedecideerd naar de stip. Nu had hij wel hands geconstateerd. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Breen.

  Hierop volgden twintig nerveuse minuten en werd WFB naar achteren gedrukt. De ploeg uit Rotterdam was ook nog twee keer dichtbij de gelijkmaker. Luc van Leeuwen nam tweemaal het doel onder vuur, maar keeper Max Wegereef, die weer sterk voor de dag kwam, liet zich niet passeren.

  Het mooiste had WFB duidelijk voor het laatst bewaard. Drie aanstormende talenten zorgden samen voor de 1-3. Ruben Moerkerk bewaarde het overzicht en speelde Kris Grinwis vrij op het middenveld. Met een schitterende pass buitenkant voet bediende hij Bjorn Pape en die joeg de bal hoog in het doel! Op dat moment was IJVV De Zwervers al gaan voetballen met een alles-of-niets tactiek. Zo konden de Ouddorpers nog verder uitlopen. Een goede bal van Joeri Melissant kwam bij Breen terecht. Middels een schijnbeweging bracht hij keeper Justin Poulisse in verwarring en tikte hij de bal simpel binnen: 1-4! Dit was zonder meer een puike prestatie van de ploeg uit Ouddorp en daarmee kunnen ze met vertrouwen uitzien naar de kraker tegen OHVV.