• Foto's en wedstrijdverslag van de wedstrijd OVV JO12-1 - WFB JO12-1 van zaterdag 9 oktober, uitslag 0 -14.

 • Zaterdag 9 oktober OVV JO12-1 - WFB JO12-1

  Zaterdag 9 oktober begon vrij mistig en het was de vraag of dat een voorteken was voor de kampioenswedstrijd die WFB JO 12-1 vandaag bij OVV zou spelen. Nu was er thuis wel met 16-0 gewonnen maar je ben zo goed als je laatst gespeelde wedstrijd en hoewel die met 5-2 werd gewonnen bij Brielle, wilde dat dus niet zeggen dat OVV zomaar de handdoek zou gooien. De jongens hadden er zin in en onderweg naar Oostvoorne begon de mist goed op te trekken en arriveerden we op het zonovergoten sportcomplex van OVV De ouders van de JO12-1 waren in grote getale opgekomen (al is dit bijna alle wedstrijden zo), omdat een kampioenschap natuurlijk niet elk seizoen kan worden worden binnengesleept.

  Pepijn gaf aan last van z'n knie te hebben vlak voor de wedstrijd en zo was de opstelling dus in een handomdraai gemaakt. Noah op goal daarvoor Sil Sleeuwenhoek geflankeerd door Jort en Noud op de backposities. Ilias nam zijn vertrouwde plek op t middenveld in en het veelscorende spitsentrio (van links naar rechts) Milan, Mels en Sil Mierop posteerden zich in de aanval.

  Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat ook in deze wedstrijd WFB JO12-1 een maatje te groot is voor de 6e klasse en hoewel de eerst goal lang uitblijft, blijft WFB verzorgd opbouwen en via mooie combinaties en individuele acties regelmatig de keeper van OVV aan het werk te zetten.

  Na 10 minuten weet Milan met een slimme pass Ilias voor de goal te zetten, die daarna het spitsentrio even laat zien hoe je een kans afmaakt, 1-0. De ban lijkt daarmee gebroken en niet veel later kan Ilias de bal afgeven op 3 vrije spitsen, maar besluit om van afstand te schieten. De trainers staan al klaar om 'm erop te attenderen dat ie moet passen, maar worden hiervan weerhouden, omdat de bal hard tegen het net ploft. Niet heel veel later maakt Ilias ook de 3-0 met een geplaatst afstandsschot. Een hattrick in 7 minuten! Sil S blijft onvermoeibaar opstomen vanuit achteruit en via een werkelijk schitterende aanval over meerdere schijven komt de bal bij Sil S terecht die de aanval ook had opgezet en schuift zo de 4-0 binnen. De aanvallers krijgen ook meerdere kansen, maar helaas wil de bal er niet in, totdat Sil M 't op zijn heupen krijgt en besluit om een lange rush langs de rechterflank te maken en na 3 spelers gepasseerd te zijn, alleen voor de keeper de bal binnentikt 5-0.Niet veel later schiet hij na een mooie combinatie met Milan en Mels de 6-0 binnen en 5 minuten voor rust ook de 7-0. Weer een hattrick binnen 7 minuten!

  In de 26e minuut stoomt Sils S weer eens op over de as en van het veld en weet na een eentweetje met Jort de bal bij Mels te krijgen die hard en droog de 8-0 maakt.

  OVV weet niet waar ze het zoeken moeten en proberen met man en macht en met een aanstekelijke werklust de aanvalsgolven van WFB te verstoren en zo af en toe ook bij Noah in de buurt te komen, maar Noud, Jort en Sil S weten alle goede bedoelingen van OVV telkens weer in de kiem te smoren en bezorgen Noah zo een heerlijk rustig dagje. Al is Noah wel attent bij het enige schot op goal vandaag, via zijn hand en lat stuitert de bal weer het veld in en pakt hij weer eens een clean sheet.

  Vlak voor tijd weet Pepijn de bal af te pakken van de spits van OVV en stuurt Sil S weg, die voor de goal niet zelfzuchtig is en Jort in staat stelt om de 9-0 te maken. 

  De welverdiende rust is daar en in de kleedkamer wordt besloten om de verdedigers in de aanval te zetten omdat die zelden scoren en ook Noah mag in de aanval, omdat Sil S zich vrijwillig meldt om op goal te staan.

  De 2e helft is doordat de organisatie en de automatismen weg zijn gevallen door de feestopstelling, maar desalniettemin, weet WFB regelmatig kansen te creĆ«ren via de bedrijvige Ilias die steeds weer met mooie passes spelers voor de goal zet en ook Milan en Sil M geven regelmatig voorzetten waar de onwennige verdedigers en keeper in de spits niet altijd raad mee weten.

  In de 44e minuut zet Ilias Milan vrij voor de goal die de 10-0 binnen schiet en niet veel teistert Mels de paal met een ziedend schot. OVV komt er ondertussen wat vaker gevaarlijk uit, maar tot echt grote kansen leidt dat niet en na de zoveelste aanval weet Sil M in de 48ee minuut de 11-0 te maken, met een mooie krul buiten bereik van de keeper. Milan neemt ook meerder keren het doel onder vuur, maar de keeper en diverse benen weten die tot de 54e minuut te blokkeren, maar dan besluit hij om een keer vanaf links in te dribbelen en na een mooie passeeractie is daar dan de 12-0. Ondertussen hebben de gelegenheidsspitsen Noud en Noah nog niet gescoord, al zijn daar diverse gelegenheden toe geweest, zou het in de laatste minuten nog gaan gebeuren? Ondertussen is Pepijn helaas geblesseerd uitgevallen vlak voordat Sil M na een mooie actie op rechts en een passeeractie Noah met een tikje opzij op de doellijn de 13-0 laat maken. Dit motiveert Noud om 2 minuten voor tijd,op de helft van de tegenstander de bal te onderscheppen een stukje op te dribbelen het besluit om te schieten van een metertje of 15 en daar waar iedereen de bal in de handen van de keeper verwacht , draait de bal met een krul plotseling naar links en naar beneden en ziet de keeper verbouwereerd de 14-0 vallen. Een waar bananenschot, maar wel doeltreffend en een mooi slot van de eenzijdige wedstrijd en competitie! 

  KAMPIOEN! De jongens hebben met overmacht laten zien dat JO12-1 hoger hoort te spelen en hopelijk gaat dat in een hogere klasse ook goed.

  OVV JO12-1 - WFB JO12-1  0-14  Goals: Mels 1, Sil M 4, Ilias 3, Milan 2, Jort 1, Noud 1, Noah 1, Sil S 1