• Foto's en wedstrijdverslag OHVV 1 - WFB 1

 • Dit seizoen laat WFB tegen de betere tegenstanders aardige resultaten zien. Tegen DVV’09 werden 4 punten behaald en in de thuiswedstrijd tegen OHVV pakten de Ouddorpers de volle buit. WFB is dan ook met veel vertrouwen naar Oudenhoorn afgereisd.

  In de eerste helft zijn er weinig grote kansen te noteren. Zeker OHVV komt er aanvallend niet aan te pas. Dit is voornamelijk de verdienste van het defensieve hart van de organisatie: Kevin Groenendijk en Milan van Lenten. Van de laatstgenoemde is dat bijzonder knap. Twee wedstrijden geleden, in een de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Herkingen, maakte hij nog zijn officiële debuut. Dat wist hij bijna op te fleuren met een schitterend doelpunt, maar zijn inzet werd net uit de kruising getikt. Vandaag speelt hij alsof hij al jaren in de achterhoede meedraait. Hij straalt enorm veel rust uit en pakt, zonder dat het al te veel moeite lijkt te kosten, ballen achteloos uit de lucht. Van de kant van OHVV kunnen we slechts één gevaarlijke kopbal noteren.

  De Ouddorpers kunnen daar aanvallend ook weinig tegenover zetten. Wel lijken ze kort voor de rust nog op voorsprong te komen. Vanaf de linkerkant weet Sjors de Bakker de spits Simon Bremer in te spelen, die legt de bal weer panklaar voor De Bakker en keeper Wouter Bloothoofd moet zich helemaal strekken om een doelpunt te voorkomen. Hierdoor gaan we rusten met een 0-0 gelijke stand.

  In de tweede helft zien we hetzelfde beeld. WFB heeft het beste van het spel, maar weet dat nog niet in grote kansen om te zetten. Lang ziet het er ook naar uit, dat deze wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Als donderslag bij heldere hemel komt OHVV een kwartier voor tijd op voorsprong. Een hoekschop van de linkerkant komt via de kluts voor de voeten van Niels Bekker. Hij schiet de bal onberispelijk binnen: 1-0!

  De voorsprong is niet van lange duur. Nog geen vijf minuten later wordt Bremer diep gestuurd. Op de achterlijn behoudt hij het overzicht en ziet hij dat Bjorn Pape er beter voor staat. Deze brengt de stand weer in evenwicht. Zo’n beetje heel OHVV dacht aan buitenspel, maar scheidsrechter Johan van Eck denkt van niet en daarmee blijft het doelpunt staan: 1-1!

  In de allerlaatste minuut laat WFB een punt toch nog uit handen glippen. Een werkelijke flitsende aanval van OHVV wordt binnen gegleden en daarmee eindigt de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Oudenhoorn. De kater over het resultaat van vandaag is natuurlijk groot, maar over het vertoonde spel kan men tevreden zijn en dat geeft ook vertrouwen voor het restant van de competitie.