• Foto's en wedstrijdverslag NTVV 1 - WFB 1 van zaterdag 23 oktober, uitslag 0 - 2.

(Foto's van Rinus van der Klooster)

• Wedstrijd van de week: NTVV 1 – WFB 1

Op een goed bezocht De Kopernis zijn we vandaag (zaterdag 23 oktober) getuige van de wedstrijd NTVV – WFB. NTVV verschijnt gehavend aan de start. In het treffen met Herkingen’55 (2-2) verloor het twee van zijn sterkhouders en die zijn er ook nu nog niet bij. Bij WFB daarentegen keert Niels Breen, na een korte afwezigheid, terug in de selectie en de Ouddorpers zijn daardoor op oorlogssterkte. Trainer Leo de Geus heeft ervoor gekozen om hem rustig te brengen en hij start dan ook vanaf de bank.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Fokker. Het begin van de wedstrijd is rommelig en WFB komt niet aan voetballen toe. Dat is vooral de verdienste van NTVV. Ze zitten kort op hun man en weten vaak de bal te onderscheppen, voordat een speler van WFB wordt bereikt. Het eerste wapenfeit komt wel van de Ouddorpers. Na een snelle inworp van Joeri Melissant, probeert Rowan Breen, die voor de wedstrijd nog op eenzame hoogte stond op de topscorerslijst, het van een meter of twintig. Het schot mist echter zelfs de ballenvanger. Zo kabbelt de wedstrijd de eerste vijfentwintig minuten voort, zonder noemenswaardige feiten.

Het eerste echte gevaar komt weer van Breen (R.). Hij weet twee tegenstanders uit te spelen in de zestien, maar het schot mist kracht en is uiteindelijk een makkelijke prooi voor Davy Schellevis. Vijf minuten later is er een levensgrote kans aan de andere kant. Marko Karsbergen is in een onderlinge sprintwedstrijd sneller dan Kevin Groenendijk en kan zodoende de helemaal vrijgelopen Jesper Hanenberg bedienen. Die probeert met een stiftje Corné de Jong te verschalken, maar in een uiterste krachtinspanning weet De Jong de bal uit het doel te tikken. Uit de scrimmage die voor het doel ontstaat lijkt NTVV te gaan scoren, maar de bal gaat net naast. Bij NTVV schreeuwen ze moord en brand, want ze menen een overtreding in het strafschopgebied te hebben gezien. Scheidsrechter Fokker heeft dat moment echter gemist en door het ontbreken van een VAR kijken we nu naar een doeltrap in plaats van een penalty.

In alle consternatie zouden we het bijna over het hoofd zien, maar bij WFB is Gijsbert van Estrik inmiddels vervangen en voor hem is Bryan Westhoeve in de ploeg gekomen. Ingewijden weten te vertellen dat Van Estrik (G.) uit voorzorg naar de kant is gehaald, omdat hij iets voelde knakken. In het restant van de eerste helft wordt het voetbal niet beter. Wel is er in de achtendertigste minuut nog een grote kans voor WFB. Uit een corner vanaf de linkerkant lijkt Groenendijk WFB op voorsprong te koppen, de bal gaat echter rakelings langs het doel. Na vijfenveertig minuten vindt scheidsrechter Fokker het mooi geweest en hij blaast dan ook voor de rust.

In het eerste kwartier van de tweede helft is het spelbeeld niet veranderd. Veel fouten aan beide kanten en daardoor zien we een rommelige wedstrijd. In de zestigste minuut gaat Breen (N.) warmlopen en dat zorgt voor een goedkeurend gehum onder de supporters. Kennelijk is dit wat de wedstrijd nodig had, want spontaan is daar de eerste goedlopende aanval van WFB. De aan de linkerkant vrijgelopen Simon Bremer bedient Westhoeve in de ‘vijf-meter’ en deze kan de bal simpel binnen tikken: 0-1!

Kort daarop komt trainer De Geus met een tweede wissel. Mathijs Blonk wordt eruit gehaald en Stefan Nagtegaal komt voor het eerst binnen de lijnen. Een minuut later is er een hoekschop vanaf de linkerkant voor NTVV. Christian Lugtenburg kopt de bal goed naar de grond, maar De Jong staat op de goede plaats en zo verandert er niets aan de tussenstand. In de achtenzestigste minuut is dat geheel anders. De verdediging van NTVV weet geen raad met de combinatie tussen Jorg Moerkerk en Bremer. Die laatste kan afdrukken en dan staat het 0-2!

In de negenenzeventigste minuut lijkt er nog een grote kans te ontstaan voor NTVV. Gert Aantjes kan uithalen, maar Nagtegaal grijpt goed in. Op dat moment is de wedstrijd al een stuk fysieker geworden. Met een goede en stevige tackel op de bal raakt Tholad van Estrik ook aanvoerder Jasper van der Welle. Die heeft veel pijn, maar kan gelukkig verder. Bij NTVV solliciteren met name Aantjes en Glenn Kievit nadrukkelijk naar een kaart. Van Estrik (T.) en Bremer moeten het daarbij ontgelden. Dit heef uiteindelijk zelfs een opstootje tot gevolg. Ook Groenendijk had even later op de bon geslingerd kunnen worden, omdat hij het shirt van Aantjes vasthield. Scheidsrechter Fokker houdt de kaarten echter op zak.

Vijf minuten voor tijd is er nog een grote kans voor WFB. Met een scherpe pass vanuit het middenveld bedient Bremer Breen (R.) aan de linkerkant van de vijandelijke 16. Breen (R.) ziet Van Estrik (T.), die in meer kansrijke positie staat, over het hoofd en probeert het zelf. Schellevis weet de bal te pareren. In het restant van de wedstrijd kan NTVV niet meer gevaarlijk worden en dus sluit WFB de wedstrijd winnend af.

Een rondgang in het uitvak leert dat Groenendijk als man van de wedstrijd wordt gezien. Ook de namen van Van Estrik (T.) en Melissant worden veelvuldig genoemd. Die laatste is tevreden met het resultaat, maar hij maakt daarbij wel een kanttekening: “het begint bij arbeid en dan pas volgt de rest, niet andersom.” In de tweede helft werd er veel meer gewerkt en het spel was dan ook aanmerkelijk beter. Hanenberg is minder tevreden. Hij vond NTVV de eerste helft goed spelen. Ze gingen van een eigen kracht uit en zaten voortdurend kort op hun directe tegenstander. In de tweede helft vond hij WFB het beste van het spel hebben. Met name met de positiewisselingen op het middenveld wist NTVV niet om te gaan: “dan weet je dat je het moeilijk krijgt tegen WFB.”