• Alle informatie over de coronamaatregelen

  M.i.v. 6 november 2021 zijn de volgende richtlijnen van kracht:

  • De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor- en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
  • Bij het betreden van een binnenlocatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar. Dit geldt dus voor kleedkamers, toiletten en kantine én het buitenterras. Dit geldt voor sporters en publiek;
  • Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. scheidsrechters, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc. De registratie in sportlink, dan wel de voetbal.nl app is daarbij leidend en bepalend;
  • Ouders en begeleiders die (mee)rijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek wel een CTB tonen bij betreden gebouwen.

  Kleedkamers:

  Het gebruik van kleedkamers en douches is toegestaan. Voor het kunnen en mogen gebruiken van een kleedkamer is wel een CTB vereist als de sporter 18+ is. We verzoeken dringend de trainers te inventariseren wie in bezit is van een geldig CTB. Spelers die geen CTB hebben, mogen niet naar binnen en kunnen zich het beste thuis omkleden.

  Kantine:

  Voor toegang tot de kantine is voor 18+ ook een geldig CTB vereist. Het nadrukkelijke advies is alleen binnen te bestellen en buiten de consumptie te nuttigen i.v.m. het advies om 1,5 meter afstand te houden.

  Sanitair:

  Gebruik van toiletten (binnen en buiten) is toegestaan. Pas de gebruikelijke hygiëneregels toe. Voor gebruik van de toiletten is een geldig CTB vereist (18+).

  Teams die 'uit spelen':

  De teams die uit spelen adviseren we kennis te nemen van de maatregelen van de thuisspelende vereniging. We adviseren de teammanagers/trainers om vooraf te inventariseren wie van het team geen geldig CTB heeft. Deze personen adviseren we thuis om te kleden, daar de kans groot is dat zij geen toegang krijgen tot de gebouwen.

  Voor iedereen geldt:

  • Ben je ziek, verkouden, heb je koorts of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest op corona, kom dan niet naar het complex.
  • Heeft een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten, blijf dan thuis.
  • Was/desinfecteer regelmatig je handen.
  • Hoest/nies in je elleboog en maak gebruik van papieren zakdoekjes.
  • Trainers/teammanager checken bij spelers of de spelers geen symptomen van corona hebben (gezondheidscheck). Spelers die symptomen hebben dienen thuis te blijven en mogen niet spelen.
  • WFB spant zich in om de regels die zijn opgelegd door de overheid te handhaven en uit te voeren. We hanteren daarvoor de leidraad die KNVB heeft gegeven. Gezien wetgeving en omstandigheden kunnen we niet anders om te kunnen blijven voetballen. We zijn afhankelijk van vrijwilligers en doen ons best! Daarom het verzoek aan leden en bezoekers: Neem je verantwoordelijkheid. Werk mee en blijf buiten als je geen geldig CTB hebt.

  Ondanks de regels willen en kunnen onze vrijwilligers niet heel de dag politieagent spelen. Volg daarom bovenstaande regels en de aanwijzingen van onze vrijwilligers (trainers, kantinepersoneel, wedstrijdsecretariaat en overige kaderleden) op. Ga niet met vrijwilligers in discussie. De regels gelden voor iedereen, ongeacht de persoonlijke meningen over deze regels!

  Met sportieve groet, bestuur WFB.